samtal

Det ger så otroligt mycket att samtala med varandra. Som kollegor, kring elever eller situationer. Under min lärarstudietid blev jag kompis med en tjej. Vi bodde båda en bit utanför centralorten och pendlade med buss tillsammans varje dag. Detta skapade ett särskilt band oss emellan och vi är fortfarande bra vänner. Nu bor vi många mil ifrån varandra, men när vi väl ses eller pratar på telefon är det som vi sågs igår.

Igår var vi och hälsade på dem ( hon och hennes familj) och det är lika trevligt varje gång.

Vi kommer in på minnen och hur vi gjorde under studietiden, vi pratar om elever och arbetssituationen idag. Hon jobbar nu som halvtid fackligt och halvtid lärare med klass. Så det är intressant att höra både hur hon får det att gå ihop och aktuell information.
Vi har många minnen och behöver ibland påminna varandra om vårt ”slagord” när det gällde studietiden: enkelt är bäst. Krångla inte till saker.

Jag hoppas att alla har någon som de känner att de kan samtala med. Det är i samtalen vi lär oss av varandra.
Så glöm inte att samtala. Ensam är inte stark…tillsammans är vi starka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *