ABC

Vi har på skolan jobbat med ett relativt nytt material som heter ABC-klubben. I ettan heter läseboken Den magiska kulan. Det är ett material som jag hört väldigt mycket gott om och nu när jag jobbat med det ett tag så känner jag att det fungerar väldigt bra. Det har alla de delar som jag eftersökt.

Då jag inte använt det tidigare har jag följt rätt noga lärarhandledningen. Men nu har jag börjat “freestyla “ lite och lägga till delar som jag tycker är skoj och som jag märker att barnen gillar.  ABC-klubben finns många bra saker till ,det är 3 olika svårighetsnivåer på läseböckerna. Det finns en arbetsbok som innehåller både bokstavsträning och träning på ordbilder mm. till läsläxan finns en läxbok med frågor ( både frågor på texten och öppna frågor) som man kan skicka med hem. Det finns även bonusbok till de barn som behöver en lite tuffare utmaning.

Ofta kan de barn som har lite svårt få hjälp, medans man inte hinner med de duktiga. Så det är skönt med extramaterial till dem också.

Jag är supernöjd och kommer att fortsätta använda materialet om jag kommer som klasslärare igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *