Alsup

En skolpsykolog besöker mig för att handleda och stötta i arbetet med vissa elever. Men det är främst för konsultationen han finns där. Vi har kommit fram till att vi ska testa R Greens ( Vilse i skolan) metod med plan B och Alsup. ( checklista med olika svårigheter som ett barn kan ha i skolan)

Det har jag lite skrivit tidigare om. Men det finns 3 olika sätt. plan A – Jag bestämmer och styr. Nej, är nej. Farliga saker hamnar här. Plan C jag ignorerar och struntar i det och Plan B, jag hittar en lösning på problemet tillsammans med barnet. I Plan B finns det flera steg också. Empatifasen, där jag ska förklara vad det är jag ser och barnet förklara vad den känner, vad som händer mm. I Definiera problemet ska jag ta upp vad som blir problem för mig (och kanske de andra barnen). Det sista är inbjudan då barnet förhoppningsvis ska komma med en lösning på våra problem.

Det är väldigt kortfattat, men just nu håller vi på att skriva ner “repliker” för att kunna genomföra ett sådant samtal. Så jag kan berätta mer efteråt om hur det gick. Men det är lite spännande och då han aldrig gjort det här heller ( skolpsyk) så blir det lite försöksperson. Men vi tror båda på det, och hoppas det ska gå vägen. Då den centrala resursteamet, enligt skol psyk, vill att fler använder denna metod så känner jag att det är bra att jag har börjat och fått så pass mycket handledning i detta. Om det går bra, kanske det blir jag som för det vidare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *