tankar

Har idag läst halva Bengt Perssons bok om elevers olikheter.

Det som slår mig är att speciallärare är egentligen ett utdöende yrke. Vi borde finnas på UNESCOs lista för utrotningshotade arter. Eller egentligen ska vi utrota oss själva. Enligt Persson, som har ett kritiskt perspektiv på sin undervisning, ska specialläraren inte ha den funktion som den har idag. Det kan jag väl hålla med om kan vara bra. Man ska inte exkludera elever och skicka ut dem till ”lilla gruppen” utan istället se vad som går att ändra inom klassrummet och i skolmiljön.
Med mina erfarenheter så går detta att genomföra till stora delar, om alla är med på det. Men för vissa elever bara går det inte. Då kommer mina tanke. vad är mer exkluderande.  Att få ett utbrott i klassrummet och kompisasrna kanske tycker man är knäpp eller att gå ifrån och få utbrottet där bara en speciallärare ser en?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *