God fortsättning

Jag önskar alla en god fortsättning och ett Gott Nytt År.

Snart står 2013 för dörren och det känns som om det kommer att bli ett bra år. Jag blir färdig med mina studier( hoppas jag) och hoppas på ett jobb som speciallärare.
Just nu är det professionella samtal som gäller. Kursen innebär att vi ska genomföra ett handledningssamtal med en kollega på fältet, analysera detta och koppla till litteraturen. Detta sak lämnas in och ges feedback på från varandra. Sedan är det 2 st seminarium där litteratur ska diskuteras. Ett kring detta handledningssamtal och ett kring böckerna Counceling children (Thomson) och Barnsamtal ( Kinge). Vi ska ha läst 2 kapitel i Thomson och hela Kinges bok och plocka ut några frågeställningar från detta. Counceling children, där vi har 2 kapitel var att läsa ska det dessutom skrivas en sammanfattning på.
I mitten av januari har ett handledningssamtal som ska spelas in och en i gruppen ska analysera mig och efter det har vi en tenta. Då ska vårt samtal analyseras och funderas kring och kopplas till Egans bok The skilled helper.

Jag har hunnit med de första uppgifterna och läst och sammanfattat och skrivit frågeställningar. Men Egans bok har jag bara börjat på och sedan är ju frågan om man är inne på rätt spår eller helt ute och cyklar. Det vet jag ju inte ännu. Men jag hoppas att det går åt rätt håll. Så det som är kvar för min del är att läsa Egans bok, genomföra samtalet och bli bedömd på detta samt tentan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *