Månadsarkiv: januari 2014

luddigt

Nu har jag börjat min tjänst och varit igång i några veckor. Men det är fortfarande väldigt luddigt vad jag egentligen ska göra. Som specialpedagog finns det dokument, tex vid lönesamtal. Men som speciallärare har jag inte hittat några direktiv här i kommunen vad som ska ingå i arbetsuppgifterna och vad som egentligen är skillnaden mellan oss. En kollega som jag delar rum med säger att förr var det så att om man hade elever mer än halvtid var man speciallärare och annars specialpedagog. Men det känns som om jag inte vet vad jag jobbar som. Jag har elever mer än halvtid, men samtidigt är tjänsten en specialpedagogtjänst.

Jag har börjat komma in i jobbet och känner att jag gör lite nytta nu. Jag har grupp i engelska och svenska och jobbar med Bravkod med några elever några tillfällen i veckan. Jag har enskild undervisning och stöttning i klass. Dessutom ska jag vara med på EHT och skrivandet av åtgärdsprogram. Pedagogiska kartläggningar och testande av elever är också på min lott. SÅ det känns som om jag är både speciallärare och specialpedagog i ett. Praktiskt för skolan, men lite tufft för mig.

Fortsättning följer…

tjohooo

Så var det fredag. Jag har haft några möten på jobbet och sammanställt elever av bara farten. På em kommer rektorn in och berättar att jag har fått en tillsvidareanställning from nu!
Så nu ska jag välja mellan att behålla lönen och få löneökning enligt avtal i april, eller löneförhandla om nu. Så nu får jag räkna på saken och se vad det blir.
Jag är rätt trött, men det känns allt bättre för varje dag. Jag känner att jag får bättre koll på personal, lokaler och elever.

torsdag

Yes, det är redan torsdag och hjälp, det är redan torsdag. De här dagarna har gått fort och jag har även idag hållit på att sätta mig in i olika elever och samtidigt rensat bland material och papper. Det märks att det före mig varit spec. ped. som inte varit där så länge. De har alla samlat på sig saker och inte riktigt kollat vad som funnits redan eller vad som är inaktuellt. Så jag har rensat rätt mkt idag. Det har varit EHT( elevhälsa) där jag ingår och lite andra möten. Även imorgon blir det lite möten och sedan hem och vila under helgen och ladda för måndagen. Då blir det mer direkt med eleverna.

Jag har varit väldigt trött i huvudet på kvällarna och igår var jag i säng kl 21. Idag har jag känt att jag kommer inte i tänket allt mer och har lite mer att komma med allt eftersom. Men att känna att jag ska kunna handleda och bolla idéer med de andra känns lite avlägset än. Jag känner mig väldigt opåläst om högstadiet. men jag pratade med en som är i RGS( centrala resursteamet) och hon samtalar gärna med mig. Jag ska kolla om vi kan ha en liten mentorsfunktion här ett tag. Jag har en tanke på att sammanställa de elever som har någon form av hjälp och få en överblick över situationen. Just nu är det många namn och många klasser att hålla reda på, En del har inget ÅP( åtgärdsprogram) och skulle behöva nya och en del utredningar och en del bara hjälpa och stöd. Men för min egen del är det bra att ha på en lista när ÅP ska uppdateras/ha uppföljning och när saker ska göras så man kan påminna lärarna.

Det känns rätt ok i alla fall. Nu vill jag bara att de ska bli nöjda med mig. De har gått och längtat efter någon och valde ut mig och jag vill inte att de ska bli besvikna. Men det är ju bara att jobba på.
Nu ikväll har jag letat fram lite material som jag tror att jag kan ha användning av. Det blir lite mindre saker här hemma! Men nu är det snart natta trötta barn som gäller och sedan natta mig själv. Innan dessa ska jag bara publicera min uppsats så att det är klart och inlämnat. Fatta att om jag blir godkänd nu är jag klar. Klar med min utbildning. Yeahh… kommer nog att somna med ett leende på läpparna ikväll.

slut

Så var första dagen till ände. Det har mkt nytt. Först info fr rektorn. Rundvandring, presentation gör en massa kollegor. Jag kommer knappt ihåg nåt namn. Det var ett möte med 9ans arbetslag och jag fick några uppgifter. Efter lunch så fick jag träffa min rumskollega och vi pratade om allt möjligt. Hon är spec ped och har jobbat i över 10 år. På eftermiddagen var det 8ans möte och fler uppdrag. Däremellan var det data, nycklar, boka kurs, kolla in vad som behövs till rummet, hitta förråd, äta äpple och fundera.

Nu är jag helt slut. Det kommet att bli längre dagar då jag nu jobbar 40 timmar i veckan och inte har lov. Men det blir nog bra. Jag måste bara hinna landa lite mer.

pirr

Imorgon bitti är det dags. Ligger i sängen och ska försöka sova nu. Väskan är packad med inneskor och kalender. Det känns pirrigt.

I dag var barnen med mormor och morfar. De har åkt skridskor och dansat ut julen. K och jag åt god kalvgryta till middag. Sedan kom de och syster + kille hit och firade K s fylle göre kul men var sjuk då.

Vi åt chokladkaka med glass och hade det trevligt. Så det är först nu jag fattat att det ska jobbas imorgon.

Nu ska jag försöka sova lite.

telefondag

Idag har det blivit många samtal. Det känns som om telefonen suttit fast vid örat i flera timmar och jag känner att halsen är lite öm. Jag började med kommungubben, vi löneförhandlade. Han är inte värst smidig och väldigt otrevlig emellanåt. Men jag fick upp lönen några tusen och det kändes ju bra. Fast jag hade såklart velat ha upp den ännu mer. Men jag ska få förhandla på nytt i sommar när mitt vik går ut. Sedan var det rektorn. Jag hade inte fått någon information om var, när och hur jag skulle infinna mig på tisdag när det drar igång. Det bestämdes att jag ska komma dit kl 8 på tisdag så kan hon och jag sätta oss och reda ut vad jag ska göra mm. Det känns bra

Jag fick förtroendet att läsa en uppsats som en kompis tillika spec ped studerande skrivit. Jag brukat åka med henne till Umeå förut. Hon har nu under ut jobbat som spec ped i kommunen. Det mest intressanta var att hon på en spec ped träff hört att den skolan där jag fått jobb nu hade velat anställa någon då de hade stora behov. Då hade någon annan sagt att de väntade på en som läste till spec lärare och som var färdig till jul. De hade även där sagt att de skulle göra om tjänsten till spec lärare.

Sedan efter middagen pratade jag med min kompis fr norr. Vi diskuterade allt från jobb, män, midsommar, barn och väder. Det är så skönt att ha sådana vänner som man kan dryfta det mesta med. Det behövs.

Men nu är öronen och halsen trötta och behöver vila.