Månadsarkiv: september 2013

vändning

Nu var det väldigt länge sedan jag gjorde ett ilägg här. Det har hänt massor med saker som har tagit upp min tid.  Jag, som var på ett annat möte på min nya arbetsplats i grannkommunen som jag skrev om i förra inlägget, fick ett samtal och fick jobb i hemkommunen.
Det var väldigt jobbigt att berätta för personalen, men jag var tvungen. Det var lite strul den helgen då det drog ut på tiden. Men nu har jag ett vik på 80% under hela hösten i en klass 1. Jag jobbar 4 dagar i veckan och har en dag till plugg. Det känns rätt ok, men det har varit mycket att komma in i. Ny arbetsplats, nya kollegor, nya elever, rutiner och material. Eller snarare brist på sådant. Det har blivit en del knätrollning för att få det att gå runt. Men nu börjar vi ha en plan och det känns ok. Men såklart blir jag förkyld och har nu även tappat rösten. Så mina kollegor skickade hem mig igår och jag har även varit hemma idag.

När det gäller mina studier så går det framåt, sakta men säkert. Vi hade 3 dagar på universitetet, men jag kunde bara delta vid 2. Det var en del info, men det som gav mest var att sitta och fundera tillsammans på hur jag ska göra med min studie och vilket syfte jag ska ha. Jag hade först tänkt på något helt annat ett tag men nu är jag åter igen inne på läsförståelsestrategier. Detta tycker jag är så viktigt och jag har läst en hel del i sommar kring detta då jag tror att lärare och speciallärare måste bedriva en aktiv undervisning i dessa strategier för att eleverna ska klara att nå fullgod läsförståelse.
Det känns bra att ha valt ämne, jag har nu fått tillbaka mitt första utkast till forskningsplan och ska under morgondagen redigera lite saker och klargöra andra så den är klar att skickas in sedan.
Det gäller att ligga några steg före känner jag, då 1 dag / vecka går fort.